zondag 6 september 2009

Full spead ahead!

De wens bestond al een tijdje, maar steeds stonden praktische bezwaren de uitvoering in de weg: ruimte niet geschikt, lokatie niet geschikt, concept nog niet uitgewerkt, kostenplaatje, andere urgente projecten... Inmiddels zijn we een jaar verder en kunnen we met trots mededelen dat de plannen om 'iets' met 'het Nieuwe Werken' te gaan doen, binnenkort werkelijkheid worden.

Half oktober hopen we in Leiden, op minder dan 100 meter van het Centraal Station, de eerste vestiging van de Cowork Company te openen. Wat daar zoal gaat gebeuren, laat zich aan de hand van de naam wel raden...

Cowork Company wordt een soort deelkantoor dat huisvesting biedt aan kleine zelfstandigen. Een perfecte middenweg tussen het openen van een eigen kantoor en thuiswerken. Een eigen kantoor klinkt leuk, maar is erg duur en weinig flexibel. Wat als er geen omzet komt? Of als er juist uitgebreid moet worden? Thuiswerken klinkt mooi, maar vergt een welhaast perfect concentratievermogen. Om nog maar te zwijgen over het missen van collega's of gelijkgestemden.

Juist deze groep beginnende ondernemers willen we bij de Cowork Company van dienst zijn. Door ze een goedkopebetaalbare en flexibele werkplek te bieden in een ruimte waar tussen de bedrijven door ook volop genetwerkt kan worden. We stimuleren actief het samenwerken aan opdrachten en het uitwisselen van klussen tussen freelancers onderling.

Via deze blog houden we de buitenwereld op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van coworking: zowel met externe links als met korte verslagen van events die we organiseren, milestones die we bereiken, testimonials van coworkers, of andere relevante zaken waar we onze lezers en bezoekers mee van dienst denken te kunnen zijn.

Vanzelfsprekend verwijzen we in deze eerste blogpost graag naar onze in-aanbouw-zijnde website http://www.coworkcompany.com en de bijbehorende Twitterfeed http://ww.twitter.com/coworkcompany. Meer referenties volgen.

Wil je weten wat er in Leiden nog meer op ondernemersgebied aan de hand is, werp dan even een blik op de site van Open Coffee Leiden: http://ocleiden.ning.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten